Košarica

ZTE predstavil mobilnik z 200 MP kamero

Vse od Qualcommovega razkritja novega procesorja Snapdragon 888 se proizvajalci pametnih telefonov borijo za svoj prostor pod soncem in skušajo na takšne in drugačne načine pritegniti pozornosti javnosti. V družbi najboljših “flagship” naprav na trgu se bo kmalu znašel tudi ZTE Axon 30 Pro, ki naj bi bil opremljen s kar 200 MP kamero. To pa je nekaj, kar ne vidimo ravno vsak dan kajne?

Ni Fei, predsednik ZTE-ja, je na kitajskem družbenem omrežju Weibo govoril o prihajajočem telefonu ZTE Axon 30 Pro, največ časa pa je namenil ravno govoru o kameri. Potrdil je, da bo novi telefon sposoben fotografirati v resoluciji 200 MP. Poleg tega bo kamera posebej prilagojena na fotografiranje v temi, videoposnetki bodo nastajali  v 4K HDR in še bi lahko naštevali. Poznanih je tudi nekaj globljih specifikacij kamere. Torej pričakujemo lahko senzor S5KGND, 1/1,37-inčni optični fomat, velikost pikslov μm in velikost fokus pikslov 0,64 μm.

V svojem nastopu je Ni Fei omenil še uporabo dveh procesorjev, in sicer Spectra 580 in Snapdragon 888. To seveda pomeni velik korak naprej v primerjavi z lanskim modelom ZTE Axon 20,  katerega je poganjal procesor srednjega kakovostnega ranga Snapdragon 765G.

Enako, kot predhodnik, bo tudi ZTE Axon 30 Pro po vsej verjetnosti imel “selfie” kamero pod ekranom. Zdaj, v svojem drugem poizkusu bomo lahko videli, koliko boljša bo ta dotična tehnologija, kajti v prvem poizkusu se ni najbolj izkazala. Potem pa je tukaj še vprašanje, zakaj bi sploh kdo potreboval kamero s takšno resolucijo, če kar nekaj trenutno najboljših naprav še vedno uporablja 12 MP senzorje.

ZTE sicer še ni objavil podatkov o datumu izida novega Axona 30 Pro, pričakujemo pa, da bo telefon na trgu v roku naslednjih mesecev.

Vir: R.N. / Google

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal