Košarica

Samsung z novim vmesnikom za prenos podatkov

Tehnološki gigant Samsung je obljubil neverjetne hitrosti prenosa podatkov na mobilnih napravah. Po zmogljivosti se sicer novi mobilniki že lahko primerjajo z osebnimi računalniki, a jim zmogljivost prehitro pada. Glavna krivca za to naj bi bila predvsem hitrost pomnilnika in shranjevanje podatkov.

Napredek mobilne telefonije

Počasni prenosi datotek med mobilniki

Tehnologija na področju mobilne telefonije (predvsem pametnih mobilnikov), je v zadnjih nekaj letih močno napredovala. Naprave so namreč opremljene s hitrejšimi procesorji, imajo več pomnilnika, imajo pa tudi vse boljše digitalne fotoaparate z vedno večjo ločljivostjo. Čeprav se ti po zmogljivosti lahko že povsem kosajo z osebnimi računalniki, njihova zmogljivost že po nekaj letih močno upade, zato nam ne preostane drugega, kot da starega prodamo in se odločimo za nakup novejšega. Glavna krivca za to naj bi bila predvsem hitrost pomnilnika in shranjevanje podatkov.

Nov vmesnik eUFS 4.0

Nov pomnilniški vmesnik eUFS 4.0

Zaradi tega so pri podjetju Samsung najavili pričetek proizvodnje novega pomnilniškega elementa kapacitete 512 GB, ki je opremljen z vmesnikom eUFS 4.0. Novi vmesnik omogoča izjemno hitrost branja in zapisovanja, in sicer bo htirost zapisovanja 2.800 MB/s (megabajtov na sekundo), medtem ko bo hitrost branja vrtoglavih 4.200 MB/s (megabajtov na sekundo). Omenjene hitrosti so več kot dvakrat višje v primerjavi z zdajšnjim standardom eUFS 3.1. Hkrati se bo povečalo tudi število operacij na sekundo.

Prvi bodo z njim opremljeni iz družine Galaxy S23

Koncept prihajajočega mobilnika Samsung S23

Podjetje Samsung je zagotovilo, da bodo z vmesnikom oziroma standardom eUFS 4.0 opremili pomnilniške elemente do kapacitete 1TB (enega terabajta). Ti bodo namenjeni predvsem pametnim mobilnikom in VR napravam (napravam za navidezno resničnost). Prve naprave, ki bodo opremljene z novimi pomnilniki b, naj bi bile Samsungove mobilne naprave iz družine Galaxy S23.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal