Košarica

Samsung podaljšal podporo posodobitev na štiri leta

Vsi uporabniki mobilnih naprav Android bolj ali manj vedo, da je mobilni operacijski sistem Android zaradi visoke razdrobljenosti iz dneva v dan manj obvladljiv, saj mobilne naprave, ki so z njim opremljene, danes izdeluje skupno zares ogromno število proizvajalcev.

Ključna težava pa je predvsem v tem, da vsi proizvajalci za svoje izdelke ne pripravljajo posodobitev, kar uporabnike prikrajša tako za nove možnosti kot tudi za varnostne posodobitve, ki so ključne za varnost podatkov in zasebnost uporabnikov. Za to pa ne bodo več prikrajšani kupci novih telefonov podjetja Samsung.

Pri podjetju Samsung so namreč najavili podaljšanje podpore za vse njihove pametne mobilne telefone in tabične računalnike, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android. Južnokorejski gigant se je namreč zavezal, da bo vsem svojim mobilnim napravam zagotavljal posodobitve sistema za vsaj štiri leta od pričetka njihove razpoložljivosti. To je nedvomno velik korak naprej za nas potrošnike. Vse doslej je podjetje Samsung namreč obljubljalo le dve leti rednih posodobitev za varnostne težave. V tretjem letu pa so uporabniki prejeli le četrtletne posodobitve, večinoma varnostne popravke.

Pri tem velja še omeniti, da poceni mobilne naprave Samsung bodo še vedno deležne le četrtletnih posodobitev, večinoma varnostnih. To pomeni, da če ne bo resne varnostne ranljivosti, posodobitev praktično ne bo. Kljub temu je to še vedno boljše kot za večino kitajskih poceni pametnih mobilnih telefonov, ki posodobitev sploh niso deležni.

Vir: R.N. / Google

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal