Košarica

Recenzija: Huawei P30 Pro

Kljub temu, da je bil na trgu predstavljen že več kot dve leti nazaj, omenjeni mobilnik še naprej žanje zelo velike uspehe. Razlog za to tišči predvsem v dejstvu, da gre za izjemno zmogljiv mobilnik, ki za svojo ceno ponuja ogromno. V nadaljevanju pa vam ga bomo še bolj podrobno opisali.

Huawei P30 Pro za nekate še danes predstavlja prelomnico pri podjetju s Kitajske, saj se je ravno z omenjenim mobilnikom pričela zgodba treh fotoaparatov na mobilniku. S prodajo so pričeli leta 2019, do danes pa jih je prodano verjetno že več kot 20 milijonov (računano skupaj z modelom P30), kar ta odlični model uvršča na drugo mesto najbolj prodajanih mobilnikov podjetja Huawei.

Trije foaparati, veliko pomnilnika

Da se splača kupiti omenjeni mobilnik (še posebej tistim, ki kupujete mobitel na dolgi rok), se je vedelo še pred prihodom. Že govorice na spletnih portalih so govorile v prid seriji P30, saj se je v tem času malokdo lahko pohvalil s trojnim fotoaparatom skupne ločljivosti 68 milijonov slikovnih točk. Prav tako so vsi proizvajalci začeli povečevati prostor na mobilniku, Huawei P30 Pro pa je prišel v treh različicah, 128GB, 256GB in celo 512GB notranjega spomina. Za nemoteno delovanje so dodali še veliko delovnega pomnilnika (opciji sta 6GB in 8GB), s tem je bil uspeh zagotovljen.

OLED in Edge-to-Edge zaslon

Tu pa še ni bilo konca “inovacijam”. Podjetje Huawei je svojega prihajajočega paradnega konja opremilo tudi z zelo zmogljivim OLED zaslonom velikosti 6.47″, kar je dajalo vtis, da bo šlo za zelo velik mobilnik. A ker gre za t.i. “Edge-to-Edge” zaslon, torej ekran zaseda prostor od roba do roba, je vseeno mobilnik zelo kompakten in dokaj uporaben za enoročno uporabo. Zaslon pri mobilniku Huawei P30 Pro namreč zaseda skoraj 90% celotne sprednje strani, kar je bilo v tistem času ogromno.

Procesor, baterija in hitrost polnjenja

Seveda od vsega skupaj ne bi bilo nič, če ne bi podjetje pri proizvodnji poskrbelo za hitrost delovanja. Odločili so se za 7nm tehnologijo in procesor z osmimi jedri je bil zadetek v polno! A ne smemo pozabiti – če imate velik zaslon na mobilniku, je potrebna tudi velika baterija. Tako pri Huawei P30 Pro niso skoparili na kapaciteti, saj je mobilnik opremljen s 4200 mAh baterijo, izpopolnjeno pa je tudi hitro polnjenje, saj so izdelali 40W hitri polnilec zanj, ki omogoča da se mobilnik od 0% do 70% napolni v pičle pol ure (vsaj tako so oglaševali pri Huawei-ju).

Kaj smo ugotovili?

Kljub dvem letom prisotnosti na trgu smo mnenja, da je Huawei P30 Pro še vedno eden bolj zmogljivih na trgu, kateremu tudi marsikateri “novinec” zaenkrat še ne seže do kolen. Nič čudnega, da še vedno “drži” zelo visoko ceno. Razlog za to so tudi določene omejitve in sankcije, katere so ZDA uvedle proti kitajskemu podjetju na področju čipovja in programske opreme (Googlove aplikacije so zaenkrat onemogočene za nove modele), tako da ne čudi da se Huawei navdušenci še vedno odločajo za preverjeno opcijo, kjer vse deluje. V naši spletni trgovini pa si lahko ogledate vse dodatke, katere ponujamo za omenjeni mobilnik, in ga tako tudi ustrezno zaščitite.

Vir: Google

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal