Košarica

Novi Samsung Galaxy S10 5G se prodaja kot za stavo!

Pred kratkim smo poročali, da je omrežju 5G v zgolj 69 dneh od prve komercialne ponudbe uspelo na svojo stran pridobiti kar milijon uporabnikov storitev mobilne telefonije v Južni Koreji. Prebivalci Južne Koreje so nad novim mobilnim omrežjem seveda zelo navdušeni, saj to namreč v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, hkrati pa omogoča tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik potencial za uspeh, saj naj bi teoretično ponujalo do 20 gigabajtov prenosa na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in za ponujanje številnih novih mobilnih storitev, ki trenutno zaradi počasnega mobilnega interneta še niso na voljo.

Južna Koreja omogoča 5G

Za uporabo mobilnega omrežja 5G je seveda treba razpolagati tudi s pametnim mobilnim telefonom, ki je polno združljivi z njim. Zato ne preseneča, zakaj gre novi Samsung Galaxy S10 5G v Južni Koreji v prodajo kot za stavo. Podjetju Samsung je namreč v zgolj 80 dneh uspelo prodati več kot milijon pametnih telefonov Galaxy S10 5G, kar pomeni, da se dnevno proda približno 150.000 naprav. S tem je telefon Samsung Galaxy S10 5G postal eden najbolje prodajanih telefonov 5G doslej.

Cena ni ravno “nizka”

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S10 5G s podporo mobilnemu omrežju 5G seveda ni poceni, saj ga južnokorejski ponudniki storitev mobilne telefonije vrednotijo na okoli preračunanih 1.170 evrov, v Evropi pa bo ta še nekoliko dražji. Kljub temu je zanimanje za novost med Južnokorejci visoko, saj se ta model ponaša z nadvse zmogljivo strojno opremo, ki obsega zaslon vrste Infinity-O s kar 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, fotoaparatom z možnostjo zajema tridimenzionalnih predmetov ter baterijo zmogljivosti kar 4.500 miliamper ur. Za hitro polnjene baterije pa je bilo poskrbljeno s tehnologijo Super Fast Charging moči kar 25 vatov.

Poleg podpore za 5G tudi veliko spomina

Tudi preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S10 5G je seveda nadvse zmogljiva. Ta namreč obsega še sistemski pomnilnik kapacitete osem gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 256 gigabajti (vstopna različica) oziroma 512 gigabajti (napredna različica) prostora. Tu najdemo še zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 855 in seveda modem Exynos 5100 5G, ki je nujen za povezovanje v mobilna brezžična omrežja 5G.

[adinserter name=”Blok 2″]

Vir: Google / Računalniške Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Brezplačna dostava

Na vsa naročila nad 20€

Enostavna vračila

14-dnevna garancija nakupa

Garancija na izdelke

Vsak izdelek ima svojo garancijo

100% Varen nakup

Po povzetju / Kartica / PayPal